Hoe het begon..

Het was mei 2009. Ik luisterde naar een inspirerende lezing van Hans Stolp waarin hij o.a. zei hoe we in het onderwijs vergeten zijn het MENS-worden van onze kinderen voorop te stellen. Ik werd diep geraakt in een eenzaam gevoel omdat ik dat inderdaad zelf dagelijks als docent op het VO meemaakte. Vanuit een intens diep gevoel ben ik op gaan staan in de zaal en heb ik spontaan een oproep gedaan om verbinding te zoeken met leerkrachten, ouders, leerlingen, coaches, therapeuten en alle anderen die vanuit hun hart wensen dat het onderwijs weer de werkelijke behoeftes van het kind gaat behartigen. Deze oproep kreeg veel gehoor en inmiddels groeit HARTverwarmendWijs snel.

HARTverwarmendWijs is ondertussen een landelijk netwerk dat de werkelijke behoeftes van de kinderen in het huidige reguliere onderwijs wil beHARTigen. Het netwerk verbindt mensen die voelen dat het eigenlijk zo niet langer kan en het onderwijs in deze tijd ‘op’ is. Ouders, leerkrachten, coaches, therapeuten en anderen die met kinderen & jongeren van 0 t/m 18 jaar werken of leven, ontmoeten elkaar binnen dit netwerk om ideeën uit te wisselen, elkaar te steunen, inspiratie te vinden of te geven, tot actie over te gaan, een statement neer te zetten, een HARTverwarmend ‘inspectie’label op te bouwen, hun verhaal kwijt te kunnen, een reden te vinden om door te zetten, verbinding te vinden met gelijkgestemden, kracht te vinden het ‘anders’ te gaan en mogen doen en nog veel meer.

HARTverwarmendWijs is van ons allemaal! Het is een organische beweging, dwz het ontwikkelt zich volledig afhankelijk van de bijdragen van de deelgenoten zoals deze komen. Alle leden werken samen mee aan het heel maken (en liever heel houden) van onze kinderen door hun boodschappen te verstaan en daar naar te handelen. We willen ons sterk maken, onze kennis delen en onze verlangens vervullen om in het onderwijs van onze kinderen de weg naar menswording voorop te laten staan. Ieder doet dat op zijn/haar eigen manier. Aansluiting  bij ons landelijke netwerk is  vrijblijvend en hiermee groeit HARTverwarmendWijs tot de kritische massa die nodig is om dit doel te bereiken met elkaar! Je neemt zoveel aandeel als bij jou past!

Met HARTegroet,

Indi

 

 

 

Contactpersonen:

Indi Hondema

Ellen van der Linden

 

Locatie:

Heel Nederland/Belgie

Doelgroep:

Alle mensen die zich op deze manier betrokken voelen bij het onderwijs aan onze kinderen.

Interessegebied:

Onderwijs (samenleving/opvoeding)

 

Spring naar toolbar