Jullie HARTeam

Het landelijke HARTeam van HARTverwarmendWijs stelt zich aan je voor.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Hi! Ik b_DSC2228en Indi Hondema, generatie 40-ers, en moeder van een heerlijk kind, net tiener! Na vele omzwervingen in andere landen, leidinggevende banen in de hotellerie en facility-services voelde ik bij terugkeer naar Friesland dat ik het onderwijs in wilde. Ik begreep niks van dat gevoel…maar dat kwam toen ik de opleiding tot Kindertolk volgde (www.presentchild.nl) en begon te zien wat de kinderen ons spiegelden, niet alleen thuis maar ook in het onderwijs. Dit zien, begrijpen en voelen maakte dat ik mijn missie vond, mij inzetten voor het heel maken (EN LIEVER HEEL HOUDEN!!) van onze kinderen, primair in het onderwijs. Hoe HARTverwarmendWijs is ontstaan lees je hier. Ik wens ons allemaal toe dat we vanuit de verbindingen die we hier leggen op weg gaan naar werkelijk onderwijs (het ont-dekken van je kwaliteiten en deze kunnen leven) met een groot HART!

Ik ben te bereiken via: contact@hartverwarmendwijs.nl en indi@hartverwarmendwijs.nl. HARTegroet, Indi  Hondema, initiatiefneemster van HARTverwarmendWijs en voorzitter van de sociocratische stichting.

Mijn lieve zoon Max deelt ook graag zijn visie over HARTverwarmendWijs met ons:

“ik vind het heel knap van Indi dat ze dit zoo doet ik bedoel  een landelijk netwerk daar heb je echt een speciale gave voor nodig ,maar ik vind het ook wel weer iritant want ze zit nou heel veel achter de laptop en ze beld ook heel veel en lang! over van alles en nog veel meer maar ik steun haar van onder  en boven en van links etc.ZET HEM OP INDI!!!!!!!!!!”
 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Ellen van der Linden

Mijn naam is Ellen van der Linden, dromer, kindercoach en actief bij HARTverwarmendWijs. Na mijn niet-zo-soepele-ervaring in ons huidige basisonderwijssysteem ben ik erg blij dat ik me nu weer met HART en ziel inzet voor beter onderwijs. Deze keer vanuit een andere hoek via HARTverwarmendWijs. Sinds ik namelijk met HARTverwarmendWijs in aanraking ben gekomen, voel ik een intense behoefte te helpen. Te helpen door gelijkgestemden met elkaar te verbinden, om samen met elkaar weer meer HART naar ons onderwijs en onze kinderen te brengen. Ook in mijn kindercoachpraktijk werk ik aan ontwikkeling vanuit het HART. Ik vind het overweldigend na lange tijd de passie weer in mij te voelen. En ik ben daarom erg dankbaar dat HARTverwarmendWijs op mijn pad is gekomen. Ik geloof er van HARTe in dat wat er in onze tijd meer nodig is, het HART is. Samen met Indi, Irma, Lex, Martine, Bea en alle leden ga ik me hier HAR’T’ voor maken!

Ik zal me het meeste met praktische zaken bezig houden achter de schermen van HARTverwarmendWijs, zo zul je me voornamelijk treffen op onze social media (LinkedIn, Facebook en Twitter), hou ik me bezig met het maken van de nieuwe website, ondersteun ik supergraag superenthousiaste super Indi met haar superideeën en ben ik secretaris van onze stichting. Meer informatie over mij en mijn praktijk staat op: www.eliascoaching.nl.

Ik ben te bereiken via: ellen@hartverwarmendwijs.nl

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

lexHallo, ik ben Lex Hupe en ik noem mezelf teweegbrenger en losmaker. Het onderwijs heeft nieuwe impulsen nodig. We zijn het kind vergeten. Het systeem dateert van 2 eeuwen geleden. Een disciplinair en autoritair systeem, en gek genoeg hebben we dat steeds maar voortgezet. In deze dynamische tijd hebben we creatieve, ondernemende en sociaal vaardige jongvolwassenen nodig. Kinderen met de meest fantastische talenten lopen vast. Ouders weten zich geen raad meer. We toetsen en meten een slag in de rondte maar dit leidt tot psychische schade. We zijn totaal op de verkeerde weg.  Ik heb me bij HARTverwarmendWijs aangesloten omdat HVW de antenne is, die deze signalen opvangt. Ik sluit me graag aan bij het kloppend hart van het tegengeluid!

Je kunt me bereiken via: lex@hartverwarmendwijs.nl

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

marcoIk ben Marco Tadema, 43, 3 kinderen van 12,17,21, en nu weer een happy man…

Ik hou van het leven en onder anderen heb ik een zwak voor kinderen, omdat ze totaal afhankelijk zijn wat wij volwassenen ze leren. Daaromheen zitten zoveel zaken die ik aan het onderzoeken ben. Ik zoek naar de basis en de oorzaak van de oneerlijkheid die ik zie om me heen. Ook kijk ik wat ik kan doen om hierin beweging te brengen. Kinderen hebben geen enkele mogelijkheid om zelf iets te veranderen, en dus hebben ze hulp nodig van mensen die met hun hart luisteren ipv. van de normale gang van zaken, patronen, geld.

Ik ben bestuurlijk bezig met milieu issues via Toxicowatch.org, ik heb me nu aangesloten bij HARTverwarmendWijs.nl en heb plannen voor een eigen stichting. Graag help ik om de basis van deze stichtingen te verstevigen, en contact te maken met mensen die de zelfde kan op lopen als ik.

Kinderen worden vrijwel direct meegenomen in de stroming die het makkelijkst is, en dat wat de ouders voorhanden hebben aan kennis en mogelijkheden. Daardoor worden huneigen mogelijkheden beperk, en kunnen ze zich niet vrij ontwikkelen. En worden ze vaak tegengewerkt in hun vooruitgang.

Graag draag ik bij aan een verandering die mij persoonlijk al veel gegeven heeft. Ik gun dat iedereen, en zeker de kinderen….

Mij kun je bereiken op marco@hartverwarmendwijs.nl

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ik ben Josepjoseph(3)h Linnenbank, 56 jaar jong, samenwonend en bonusvader van twee kinderen 15 en 17 jaar. Sinds 12-12-2012 ben ik woonachtig in Friesland. Daarvoor heb ik gewoond in Brabant, Limburg en Maleisië. Steeds was ik werkzaam in het onderwijs. In totaal iets meer dan 28 jaar als groepsleerkracht, docent, coördinator op een Vso ZMOK school en uiteindelijk directeur van een basisschool.

Mijn “carrière” kwam ten einde door een te groot verschil in opvattingen met betrekking tot het vernieuwende in het onderwijs. Naar mijn mening houden wij namelijk kinderen tegen in hun ontwikkeling in plaats van dat we ze stimuleren om vanuit hun intrinsieke motivatie op ontdekkingstocht te gaan en zo al lerend zichzelf te laten opbloeien tot uniek denkende en inspirerende jongeren.

Na het abrupte einde aan mijn werken in onderwijsland, zijn kinderen eigenlijk altijd een rol blijven spelen. Ik werk nu als therapeut en zorgbegeleider met kinderen binnen het autistisch spectrum. Tevens is er een nieuwe ontwikkeling die mij steeds meer terug voert naar het onderwijs. Een daarvan is HARTverwarmendWijs. Als bestuurslid ben je natuurlijk betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en dat resulteerde sinds kort al in een samenwerking met “Voel Je Goed”. Door hen ben ik gevraagd om samen met hen een nieuwe school te gaan vormgeven. Een school voor, door en met kinderen, waarbij elke participant zich goed mag voelen, te starten bij de kinderen zelf.

De voortdurend aanwezig zijnde drijfveer om kinderen te begeleiden, stimuleren en ondersteunen komt voort uit mijn eigen jeugd. Vaak had ik te maken met misverstanden die werden vormgegeven door derden. Nooit werd er eens gevraagd naar wat ik wilde. Gelukkig ben ik zelf gaan zoeken naar en ontdekken van alternatieve wegen en zie waar het mij naartoe heeft geleid! Ik voel me super en gelukkig.

Vol enthousiasme zet ik me nu in voor de nieuwe generatie kinderen en wil ik er alles aan doen om hen de mogelijkheid te bieden, hun eigen intrinsieke drijfveren te mogen aanwenden op hun levenspad. Een vrij levenspad wat bruist, leert, maar bovenal gelukkig maakt.

Wil je met me in contact komen dan kun je mailen naar joseph@hartverwarmendwijs.nl

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

Heb je een vraag aan ons? Vul dan het contactformulier in.

Spring naar toolbar